أنا الحب ال كان
أنا الحب ال كان
أنا الحب ال كان
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


ثقافى أجتماعى رياضى ترفهيى
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Admin
الادارة
الادارة
Admin


عدد المساهمات : 4925
السٌّمعَة : 344
تاريخ التسجيل : 26/02/2011

صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  Empty
مُساهمةموضوع: صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة    صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  I_icon_minitimeالإثنين 21 نوفمبر - 17:56




صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  0812091147112wiF

صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة

طبعا البشاميل المستخدم .. بيكون بشاميل خالي من الجلوتين ..معمول بدقيق الرز بعد ما يتفرم في الكبه عشان يكون ناعم شوية .

مما يتكون البشاميل
*******************

زبدة + دقيق (طحين ) + حليب


هذة هي المكونات الأساسية , ولكن هناك إضافات نستخدمها أحيانا مع البشاميل
*مثل الجبنة المبشورة
*البصل
*الكريمة أو القشطة وهذة لزيادة دسامة البشاميل
*وهناك إضافات أخرى مثل مكعبات مرق الدجاج واللحم وهذا يتوقف على ذوق كل شخص

والبشاميل قد يغطي أطباق المكرونة أو الرز أو بعض أنواع الخضروات
مثل الكوسة والبادنجان والقرنبيط والسبانخ والبطاطس



لنستعرض معا مقادير البشاميل وإستخداماته:
****************************************

أولا: 1 ملعقة كبيرة سمن أو زبدة + 1 ملعقة كبيرة مسطحة دقيق
لكل كوب سائل (حليب أو حليب وشوربة أو حليب وماء )
وهذه يكون قوامها خفيف نوعا ما وتقدم مع الطعام في قارب


ثانيا : 1ملعقة كبيرة سمن أو زبدة + ملعقة كبيرة دقيق لكل كوب سائل
وهذه صلصة أسمك من السابقة وتستعمل لتغطية الأطعمة مثل المكرونة بالبشاميل المعتادة


ثالثا :2 ملعقة كبيرة سمن أو زبدة + 2 ملعقة كبيرة دقيق لكل كوب سائل
وهذه صلصة سميكة جدا وتسمى بانادا (Panada) وهذة تخلط بالأطعمة
وقد تخلط مع الدجاج الناضج او اللحم او السمك لعمل كفتة

-----------------------------------------------------------

طريقة عمل البشاميل

------------------

يسيح السمن أو الزبدة ثم يضاف الدقيق المنخول ويقلب جيدا مع السمن باستعمال ملعقة خشب أو بالمضرب السلك اليدوي
يستمر في تقليب الدقيق مدة 3 دقائق مع ملاحظة عدم تغير لون الدقيق
يضاف الحليب المغلي مرة واحدة مع التحريك السريع بالمضرب السلك
نهدي النار على الصلصة حتى تصل لدرجة الغليان مع ملاحظة التقليب المستمر
تتبل بالملح وقليل جدا من الفلفل الأسود ولو موجود فلفل أبيض يكون أفضل
إذا كان قوامها سميكا أكثر من المطلوب , تخفف بإضافة قليل من الحليب ويعاد غليانها.

صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  Summer2010_100_3454


صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  Summer2010_bechamel-sauce



ممكن إضافة بعض الجبنة المبشورةأذا حبيتى . Razz


دى الباشميل وتحضيره.نرجع تانى نكمل الاكله ها يلى بيناااااا

- طبعا الاول تعصجي اللحمة المفرومة عااادي جدا ...( تشوحي بصل مقطع شرايح في زيت لحد ما يدبل و تنزلي باللحمة المفرومة بعد كده و تقلبي لحد ما تستوي و تضيفي البهارات و الملح و الفلفل )


2- تقطعي الكوسة شرائح و في ناس بتقشرها بس انا مبحبش عشان الفايده بتاعتها مترحشي يعنى خليها بقشرتها .

3- تشوحي الكوسة و قليل من البصل المقطع في قلييل من الزيت .


4-بعد ما تحسي إنها استوت شوية اعملي الباشميل .

ملحوظة ... لو كان دقيق الرز خشن شوية .. أي حاجة خشنة عندي عايزة انعمها او اخليها بودرة حتى لو سكر بضربها في الكبة شوية شوية ..حتلاقيها نعمت جدا على ضمانتي بإّن الله ....


5- تجيبي البايركس أو الصينية و تدهني ماده دهنية بسيط مع طبقة بشاميل في القاع ثم ترصي شرائح الكوسة.

6- بعد كده طبعا اللحمة المفرومة .

7- ثم طبقة من الباشميل .


8- تكرري العملية على حسب الكمية اللي عندك و على الوش فوق الكوسة حطي باقي الباشميل حتى يغطي الوجة تماماااااااااا



9- توضع في الفرن لحد ما يتحمر الوجة و تشمي ريحتها الروعة ....و بالهنا والشفا،،،،

ملحوظه : ممكن على فكرة أنك تعملى الباشميل بنشا الذرة و طلع جمييييل
زى العادى بس بدل دقيق القمح نشا ذرة...جربوا كده ..



صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  848330bfc1e9a2126cfdf44e91d28900



صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  Amiraa5dc2113e0e



صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  Honey-1195658433

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mazika21.ahladalil.com
فاطمة الزهراء
المدير العام
المدير العام
فاطمة الزهراء


عدد المساهمات : 1508
السٌّمعَة : 249
تاريخ التسجيل : 15/06/2011

صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة    صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة  I_icon_minitimeالأربعاء 30 نوفمبر - 6:09




الله على طعمها ...طبقى المفضل
بس انا بقلب الكوسة كلها مع اللحمة واحطها فى الصينية وبعدين الباشميل عليها
حتى المكرونة بقلبها مع اللحمة ايضا
بحيث اى جزء منها يحتوى على اللحمة المفرومة
تسلم ايدك جوعتينى هههههههه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صينية الكوسة بالباشميل و اللحمة المفرومة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل المكرونة بالباشميل
» صينية القرع العسلى بالكريمة
» امراة صينية تلد طفلا بدون عيون

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أنا الحب ال كان :: المرأه وكل ما يخصها :: منتدى مطبخ حواء-
انتقل الى: