Admin الادارة
عدد المساهمات : 4925 السٌّمعَة : 344 تاريخ التسجيل : 26/02/2011
| موضوع: طريقه عمل الكحك السبت 18 مايو - 9:54 | |
| دى طريقه الكحك نص كيلو سميد و 1 كيلو دقيق و كوبايتين سمن نوع محترم كوباية زيت ذرة و بيضتين و حوالى ً كوبايتين لبن دافى و نحط معاهم 1 ملعقة كبيره خميرة عاديه و معلقة صغيره سكر (ولا تستعملى الخميرة السريعة ) و نضيف للدقيق معلقه كبيره ريحة المعمول او الكحك من عند العطار نخلط السوائل كلها مع بعض ونسيب نص اللبن لضبط العجين نضيف خلطة السوائل للدقيق و ريحة المعمول او الكحك مع معلقتين ماء زهر ونعجن كويس ونضبط تخانة العجين بباقى اللبن نسيب العجين متغطى بقماشه يخمر حوالى ساعه ثم نقطع حتت صغيره ونحشيها باى شئ نحبه ( جوز / تمر / تين مجفف ) ونلم الاطراف ونرص فى صاج الفرن وممكن ننقشه لو نحب ويدخل فرن حار حوالى 10-15 دقيقه ثم تحمير الوش ويخرج يبرد ونرش على وشه سكر بودره ..ودى فايدة النقش لعدم انزلاق السكر
| |
|