عدد المساهمات : 4925 السٌّمعَة : 344 تاريخ التسجيل : 26/02/2011
موضوع: طريقه عمل مربى التين الأربعاء 15 مايو - 8:11
المقادير: كيلو تين سليم وناشف مغسول نصف كيلو سكر عصير ليمونة كبيرة يمكن اضافه القرنفل
التحضير: ننظف التين كويس من الجهتين ونقطعه على حسب الرغبة
الطبخ: نضيف السكرالى التين ونقلبه ونتركه خارج الثلاجة4 ساعات حنلاقيه نزل عصير لوحده نضعه على نار هادئة لمدة30 دقيقة من وقت ما يبدأ الغليان نقلب من حين لآخرومنشلش الريم لانه سكر ولو شلناه حنقص كمية السكر وهو بيدوب فى المربى لوحده نضيف عصير الليمون ونقلب لمدة3 دقائق ونطفى النار لا نتركه أكثر من ذلك علشان ما يسكرش
- نختبر المربى بوضع طبق صغير قى الثلاجة لمدة 1/4 ساعة ونشوف قوامهم لو مش مناسب نغليها كمان 5 دقائق فقط ملحوظة: - المربى وهى سخنة بتكون سايلة مش بقوامها الطبيعى علشان كدى لازم الاختبار السابق تعبأ فى مرطبانات وتوضع فى الثلاجة وبالهناء والشفاء