عدد المساهمات : 4925 السٌّمعَة : 344 تاريخ التسجيل : 26/02/2011
موضوع: كيف تعمل كعب غزال أو قرقيش بالعجوة طعمه يجنن الجمعة 23 نوفمبر - 18:36
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل سنة وانتم بألف خير يارب النهاردة جايبلكم قراقيش بالعجوة أو كعب غزال انما طعمها جميل
اقولكم بقى ع المقادير والكوب المستخدم هو كوب الشاى المج الزجاج
المقادير : 1 ك دقيق كوب وربع سمن بلدى 3\4 كوب زيت 2 ملعقة خميرة كبيرة كيس بيكنج باودر فانيليا 4 ملاعق سكر كبيرة ملعقة صغيرة ملح نصف ك سمسم بيضة ولبن دافى حسب الحاجة تقريبا كوب ونصف
الطريقة : 1.نحط الخميرة ومعلقة سكر ونخمرهم بمماية دافية 2.نسخن السمن والزيت 3.نحط الدقيق والبيكنج باوددر والملح مع بعض 4.نعمل حفرة ف الدقيق ونحط فيها السمسم 5.نحط السمن والزيت فوق السمسم ونقلب بمعلقة خشب لحد ما الدقيق يتشرب 6.نحط الخميرة ونعجن 7.ندفى اللبن ع النار ونحط معاه باقى السكروالفانيليا ونعجن بيه لحد مالعجينة تبقى حلوة وطرية 8.نسيب العجين يخمر لحد مانحضر الحشو
الحشو : نصف ك عجوة معلقة سمن بلدى قليل من الماء الساخن شوية سمسم ومعلقة حبة البركة
نفرم العجوة ونحط الماية الدافية والسمن فى الكبة عشان تمشى وتلف لحد ما العجوة تبقى طرية ومفرومة كويس
هنفرد العجين بسمك نصف سم ونفرد العجوة بالمعلقة ونلفها رول ونقطع وندهنها ببيض معاه شوية لبن وفانيليا وممكن شوية قهوة يدوها لون حلو نرصها فى صينية وننسيبها تخمر ساعة او اكتر حسب الجو تخبز فى فرن 200 لحد ماتحمر من تحت ونولع الشواية تحمر الوش وده شكلها بعد ما طلعت
بس امانة عليكم ما تحبطونى زى كل مرة الاقى مشاهدات اااااااااااااااااد كده وردود قليلة جدا
Admin الادارة
عدد المساهمات : 4925 السٌّمعَة : 344 تاريخ التسجيل : 26/02/2011
موضوع: رد: كيف تعمل كعب غزال أو قرقيش بالعجوة طعمه يجنن السبت 24 نوفمبر - 8:35
فاطمة الزهراء المدير العام
عدد المساهمات : 1508 السٌّمعَة : 249 تاريخ التسجيل : 15/06/2011
موضوع: رد: كيف تعمل كعب غزال أو قرقيش بالعجوة طعمه يجنن الأربعاء 28 نوفمبر - 6:07
الله عليكى يا ادمن طول عمرى بعمله بس كنت بعمل العجوة زى الفتوت او المنين العجوة بتكون سميكة بحمرها فى الزبدة وبس مش سايلة زى طريقتك دلوقتى عرفت ليه سايلة تسلمى وبألف هنا *************************************